jueves, 11 de octubre de 2012

Google Drive


La cinquena sessió de GITIC vam treballar amb el Google Drive.

Havia sentit a parlar alguna vegada sobre el Google Drive però no l'havia utilitzat mai i no sabia exactament perquè servia ni com utilitzar-lo. 
Primerament per contextualitzar-nos faré una breu definició per poder entendre amb més claredat el tema del qual parlem.

Què és el Google Drive?

Google Drive: És un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia. Permet crear documents que es guarden en el "núvol" i a mesura que vas fent modificacions és van guardant les actualitzacions del document de forma immediata.  
Apart  d'emmagatzemar informació ens permet poder compartir els fitxers amb qui nosaltres vulguem. El creador del document (propietari) pot escollir si aquells amb els quals s'ha compartit el document poden editar, poden comentar o si simplement poden visualitzar.En el cas que el propietari permeti que els altres membres puguin editar el document podran editar-los des de qualsevol dispositiu. Google Drive és un conjunt d'eines que fan possible millorar el treball en equip.  Ja que es poden connectar a la vegada els diferents membres i poden parlar i fer comentaris pel xat que ofereix aquesta eina i a més a més poden editar diferents companys a la vegada encara que es trobin a molta distància.


A més a més Google Drive ens permet crear diferents  tipus de documents: documents que tenen la mateix utilitat que un word amb l'avantatge de que poden interaccionar i editar diferents usuaris a la vegada.
Presentacions que són similars a un power point de word.
A més a més permet efectuar formularis que a partir de les respostes obtingudes automàticament és poden obtindre els resultats en forma de gràfics. 
També disposa de fulls de càlcul on es poden introduir diferents dades i de forma directe obtindre els resultats en forma de gràfics.
I també trobem l'opció de crear dibuixos.
A més a més permet crear diverses carpetes que engloben diferents documents.
Per exemple com podeu apreciar he fet un "recorte" de les meves carpetes que tinc al Google Drive. Entre altres tinc les carpetes de COED GITIC i SFE on hi emmagatzemo els diferents documents o  activitats relacionades amb cada matèria.


Per complementar la explicació us a continuació us adjunto un vídeo que us serà de gran ajuda  a tots aquells que estigueu interessats per tenir més informació.



Reflexió:

Alguna vegada havia sentit a parlar sobre el Google Drive però nos sabia exactament perquè servia ni com s'utilitzava. Gràcies aquesta sessió de GITIC se que és i perquè serveix el Google Drive. Trobo que és molt senzill d'utilitzar i és de gran utilitat tan per a ús individual com per a fer treballs en grup. M'hagués anat molt bé haver sabut que existia aquesta eina anys enrrere ja que trobo molts aspectes positius i facilitats alhora d'utilitzar el Google Drive. Per exemple alhora de fer treballs amb grup facilita que els diferents usuaris puguin editar el document i  més a més facilita que els usuaris estiguin connectats mitjançant un xat i que puguin fer diversos comentaris.
A l'escola s'hauria de donar a conèixer aquesta eina ja que és molt útil i fàcil d'utilitzar, i als nens els hi aniria molt bé alhora de fer treballs amb altres companys i també els hi aniria bé per utilitza-ho per elaborar documents de forma individual .

No hay comentarios:

Publicar un comentario