jueves, 11 de octubre de 2012

Google Reader


Després d'haver creat el bloc a la classe de GITIC a la següent sessió hem treballat amb el Google Reader.
Què és el Google Reader?

El Google Reader és una senzilla eina que ens permet redireccionar totes les novetats dels teus webs i blocs preferits a una mateixa pagina perquè no perdis temps navegant per la Xarxa.
Es van emmagatzemant totes les novetats de les diferents pagines que has seleccionat. Per poder fer-ho es necessari que las webs tinguin un RSS. 

*RSS (Really Simple Syndication) és una família de formats de canals web, utilitzats per a  publicar continguts actualitzats freqüentment.
Aquest RSS es troben en la majoria de pagines web, per accedir-hi s'ha de buscar un icona que es pot trobar al principi o al final de tot de la pagina web.


Per posar-ho en pràctica:
1. Obrir la pàgina web d'un diari, revista en la qual tinguis interès i vols anar rebent les novetats de la pàgina.
2. Buscar la icona de RSS que es troba en la part superior o inferior de la pagina.
3. Subscriure't, per fer-ho s'ha de clicar la icona RSS

Una vegada hagis fet tots aquests passos de forma automàtica en una mateixa pàgina t'aniran apareixent les actualitzacions de diverses notícies o informacions dels diaris o revistes de les quals t'has subscrit. 

A continuació podeu veure una imatge, que he obtingut utilitzant la eina "recortes", del meu Google Reader.




També he utilitzat la eina "recortes" per obtenir una imatge sobre les alertes de Google. He subratllat perquè es vegi de forma més clara on es troben les alertes de google.

Aquestes alertes són unes icones on es mostren les novetats sobre un tema que t'interesi. Tens la opció de que t'informin de les alertes per email.




A continuació per donar suport a la meva explicació  i fer-la més clara us adjunto dos vídeos: El primer és en anglès i breu, dura aproximadament uns 5minuts; el segon és en espanyol i fa una explicació més detallada i dura uns 11 minuts aproximadament. Espero que aquests vídeos facin la meva explicació més clara


 
 
 

Reflexió personal:

Aquesta activitat l’he trobat interessant, ja que no tenia coneixement del Google Reader. Em serà molt útil a partir d'ara per llegir en una mateixa pàgina els diferents temes que m'interessen de manera que no hauré de dedicar temps a la recerca d'informació als diferents diaris, blocs, revistes..

No hay comentarios:

Publicar un comentario