jueves, 29 de noviembre de 2012

Twitter

Avui al modul de Processos i Contextos Educatius II, a la classe de GITIC, hem treballat amb la xarxa social anomenada Twitter i hem descobert que a més a més pot servir com a eina d'aprenentatge.

Per posar-nos en context primerament faré una definició sobre el concepte:


El twitter és un servei de microblogging que permet als diferents usuaris enviar i llegir missatges de text. Aquests poden ser tan formals com informals; en els quals els usuaris difonen informació. Ja sigui promoció, compartir coneixements, pensaments, sugerències, gustos... d'una longitud màxima de 140 caracters. Aquests missatges són anomenats tweets, tuits o piulades i es mostren a la pàgina principal de l'usuari.


La comunicació és a temps real, i es té una màxima disponibilitat ja que es pot accedir a aquesta xarxa social a travès de diversos dispositius.

És una xarxa que facilita que puguis conectar de forma ràpida i senzilla amb companys, amics, familiars, celèbrities, cantants.. és a dir que pots obtenir informacioósobre allo que t'interessi a l'instant.
Els usuaris poden seguir a altres usuaris sense la necessitat que elles et segueixin o t'acceptin.Aixó és un defecte que té twitter, la poca privades. Ja que els missatges són públics, només es poden enviar missatges privats en el cas que els usuaris es segueixin mutuament.

El funcionament dels missatges:

1. Aquells usuaris que volen agrupar un missatge sobre un mateix tema han d'utilitzar una etiqueta. Aquesta s'anomena “hashtag", almohadilla #. El twitter disposa d'un sistema anomenat Twubs que consisteix en escriure el hashtag i d'aquesta manera obtindrem totes les persones que han utilitzat aquesta etiqueta.
Per exemple a la classe de GITIC i COED hem creat dos hashtag #giticn12 i #coed1n



2. Aquells usuaris que volen mencionar o donar una resposta a altres usuaris han de introduir l'arroba “@” i seguidament el nom de l'usuari.

3. Aquells usuaris que volen comentar un missatge d'un altre usuari i compartir el missatge amb els seus seguidors ha de retuitejar “RT” el missatge.

A continuació us adjunto el meu perfil de Twitter per tots aquells que em volgueu seguir.

 
A Continuació us adjunto un tutorial que explica de forma senzilla la utilització d'aquesta xarxa social, d'aquesta manera farà que la meva explicació estigui més completa. Espero que us sigui de gran ajuda.
 


Tal i com he dit anteriorment, a la classe de GITIC  ens hem pogut donar compte que el twitter pot ser una eina d'aprenentatge tan en els docents com en els alumnes. Ja que permet seguir a personatges importants i cercar informació sobre diferents temes i aspectes pels quals puguem estar interessats; ja sigui politica, societat, educació, celebritis, sèries televisives, cantants... A més a més tal i com hem fet nosaltres a la classe de GITIC, a les escoles es poden crear twubs i allà anar comentant sobre diversos temes o activitats realitzades. Trobo que és una eina molt útil per a l'educació i que hauria d'utilitzar-se a les escoles.
Fins ara jo no feia us d'aquesta xarxa social pero des que la vaig conèixer la vaig trobar molt interessant, senzilla i fàcil d' utilitzar. Et permet estar al dia, pots seguir diaris i coneixer els titulars de les notícies, o diversos temes d'actualitat que t'interessin tan culturals, socials, d'actualitat... De manera que és una xarxa social que et permet fer multiples activitats.Per aixó animo a tots aquells que encara no la coneguin o no en facin ús que és donguin d'alta que és totalment gratuit. Us adjunto la pàgina principal de Twitter

No hay comentarios:

Publicar un comentario